You got 10 correct out of 10.
:D
1. Which of these words is a dessert that is made with cream and has a burnt top?
café au lait
crème brûlée
à la mode
eau de toilette
2. ________________ is an appetizer.
An hors d'oeuvre
A chaise longue
An RSVP
Foie gras
3. To respond to an invitation, you would give _______________.
a ménage à trois
à la mode
a faux pas
an RSVP
4. If you ask for pie "à la mode", you will also receive:
burnt cream
ice cream
café au lait
an appetizer
5. "Faux pas" literally means:
toilet water
false step
long chair
fatty liver
6. The soup "du jour" is only available:
in the evenings
this week
today
tomorrow
7. "Eau de toilette" is:
a lower grade of perfume
toilet water
a type of coffee
a dish made with liver
watery diarrhea
8. A long chair that has room for your legs is called:
foie gras
chaise longue
faux pas
du jour
9. A "café au lait" is:
a cappuccino
a coffee with milk
a coffee with cream
French press coffee
10. "Foie gras" is made with ____________ liver.
duck
chicken
beef
pork
Zur Rezeption von Franz Kafka und Samuel Beckett in Rumänien
Receptarea lui Franz Kafka şi a lui Samuel Beckett în România Abstract Teoria receptării a înregistrat în ultimii ani o dezvoltare impresionantă, astfel încăt s-au putut trasa linii generale de descriere a unei direcţii de receptare în conformitate cu anumite tipologii estetice care marchează receptarea literară la nivel de receptor cult şi instruit. Acestea sunt premisele principale de la care porneşte cercetătorul în căutarea sa de modele şi modalităţi literare de receptare. S-a vorbit astfel de patologii de receptare, de estetica personajului şi nu în ultimul rănd de o receptare critică a operei literare. Sarcina cu care se confruntă cercetătorul în demersul său este de a descoperi în ce măsură opera examinată capătă caracter normativ la nivelul unui grup de receptori care aderă la stilul, forma şi limbajul literar al autorului receptat. Franz Kafka şi Samuel Beckett se integrează în categoria scriitorilor emblematici ai modernităţii şi drept urmare am considerat că un stud...
Comments